На 16 февруари 2005 г. Първа инвестиционна банка и Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) направиха официално представяне на одобрения от социален фонд “Първа инвестиционна банка” проект за финансиране.

Проектът е разработен от гражданска група "На живо" и е с работно заглавие "Животът е хубав". Първа инвестиционна банка предоставя около 4 500 лв. по този проект. Събитието се проведе от 11.00 часа в "Червената къща" на скулптора Андрей Николов, намираща се на ъгъла на ул. "Л. Каравелов" и ул. "Граф Игнатиев". Наградата беше връчена от г-жа Мая Георгиева, Изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка.

През месец октомври 2004 г. в сътрудничество с ФРГИ ПИБ създаде социален фонд "Първа инвестиционна банка", който е продължение на политиката на Банката през последните 3 години за подпомагане на домове за деца, лишени от родителска грижа.

В периода 1 декември 2004 г. - 17 януари 2005 г. беше обявен конкурс за набиране на проекти, насочени към подпомагане социализацията на деца, лишени от родителска грижа. До крайния срок във ФРГИ бяха получени общо 65 проекта от 39 населени места в страната.

Оценката на проектите беше направена на два етапа:

1) от група на Съветниците - екип експерти от неправителствения сектор в областта на проекти, насочени към децата

2) от екип на ПИБ. На първи етап от оценката бяха препоръчани 20 проекта, от които бяха одобрени за финансиране 5, на обща стойност 20 000 лв. Одобрените проекти са следните:

  • "Моето ново начало" - Общинска агенция за устойчиво развитие, гр. Карлово
  • "Лятна морска академия 2005" - Морски клуб "Приятели на морето", гр. Варна
  • "Цветарството - една възможност за социална реализация" - Сдружение "Информационен център - Хасково", гр. Хасково
  • "Нашата мечта - компютър у дома" - Община Шумен
  • "Животът е хубав" - Гражданска група "На живо", гр. София