Обръщение на г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank, към клиентите на банката

Уважаеми клиенти и партньори на Fibank,

През тези повече от 26 години, в които Първа инвестиционна банка е част от българската икономика, успяхме да изградим силна връзка между Вас и екипа ни в осъществяването на мечтите и проектите Ви. В последните седмици светът е изправен пред едно безпрецедентно предизвикателство – пандемията, причинена от вируса COVID-19. Свидетели сме на влиянието на тази заплаха над здравето, работата, бизнеса и цялостния ни начин на живот. Знаем, че в такива моменти всеки един има нужда от надеждно банкиране, ето защо искаме да ви уверим, че от наша страна ще можете да очаквате същата стабилност и подкрепа, която над четвърт век сте получавали. Продължаваме да Ви предлагаме гъвкави и персонални финансови решения, както и да подкрепяме бизнеса и домакинствата.

Първата ни стъпка, още в деня на обявяването на извънредното положение в България на 13 март 2020 г., беше подпомагане на засегнатите от COVID-19 семейства в страната и бизнеси, посредством отлагането на плащанията по кредити и кредитни карти. Разработихме специален пакет за най-необходимите дигитални услуги и предложихме възможност за регистрация в дистанционното ни банкиране изцяло онлайн, без посещение на офис. Благодарение на дарението, направено от банката, 1000 души могат да се изследват безплатно за вируса COVID-19. Ще продължим с действията си като отговорен Ваш партньор в тези трудни дни.

С грижа за здравето на Вас – нашите клиенти, както и служителите в банковите офиси, предприехме редица мерки, съобразени с динамичната обстановка. Съблюдаваме строго въведените изисквания за безопасно обслужване, използване на предпазни средства и дезинфекция на помещенията. На голяма част от нашите служители сме осигурили условия за работа от дома, с цел превенция на здравето и спокойствието им и отговорността към останалите.

Благодарим Ви за доверието във Fibank, като Ви обещаваме това, с което се гордеем – да бъдем достоен партньор на обществото и българския бизнес. Въпреки трудностите и ограниченията, да бъдем за всеки от Вас „Моята банка“. Бъдете здрави и се пазете!

С уважение,
Никола Бакалов
Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank