Отличиха „Достойните българи“

Fibank е партньор на инициативата на „24 часа“

За 16-а поредна година вестник „24 часа“ отличи „Достойните българи на годината“. Церемонията се проведе днес във Военния клуб в София, като Fibank (Първа инвестиционна банка) бе партньор на чудесната инициатива.

Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов връчи награди и копие на златния ритон от Панагюрското съкровище на създателите на „Враца софтуер общество“ – Емилиян Кадийски, Тонко Влахов и Тихомир Кръстев. Тримата младежи са останали в своя роден град и чрез качествено образование се опитват да дават възможност на повече хора от Враца и региона да работят стойностна и добре платена работа.

Г-н Неделчо Неделчев, Главен Изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank, връчи отличия на младши инспектор Венцислав Спасов и старши пожарникар Запрян Пиперов от град Септември, които през лятото на 2017 г. спасиха десет деца, изгубили се в гората над село Варвара, като ги пренесоха на гръб през бурната река.

„За мен е истинска чест да отлича тези двама млади мъже и достойни българи. В днешно време геройство е изборът на професията пожарникар. Това е осъзнат избор, който поставя чуждия живот над собствения“, обърна се към двамата г-н Неделчев.

Сред наградените тази година бе и Димитър Бербатов, който получи специално отличие за създадената от него фондация, която повече от 10 години подпомага младите хора в България да развиват своите дарби и им дава шанс да ги споделят със света.