Fibank предлага на своите клиенти възможност да извършват плащания с часовник Fitbit чрез карти Mastercard

Дигиталните плащания предлагат повече сигурност за нашите пари и повишават комфорта в съвременното ни ежедневие.  Днес освен удобство те са и грижа за здравето, избягвайки допира до банкноти от страна на потребителите по време на пандемията.

Fibank (Първа инвестиционна банка) продължава да разширява възможностите за своите клиенти да извършват безконтактни плащания по всяко време и чрез различни средства. След като стана първата в страната, която предложи на своите клиенти разплащания с часовник Fitbit чрез услугата Fitbit pay, днес банката надгражда възможностите за своите клиенти като им предоставя удобството да използват за това и своята карта Mastercard издадена от Fibank.

Fitbit Pay позволява на клиентите да добавят своите дебитни или кредитни карти към съвместимите преносими устройства Fitbit. Потребителите ще могат да извършват плащания на POS терминали, които поддържат технология за безконтактно плащане, без да е необходимо да изваждат картата си.

За да извършват плащания, потребителите трябва да добавят своите карти от Fibank към дигиталния Fitbit Wallet. Процесът е лесен, бърз и удобен за всеки.

Fitbit Pay понастоящем се предлага във Fitbit Sense, серията от интелигентни часовници Fitbit Versa, Fitbit Ionic, Fitbit Charge 4  и Fitbit Charge 3 Special Edition. Следвайки прости стъпки в приложението Fitbit на Android или iOS, потребителите могат бързо да добавят своите карти Mastercard, издадени от Fibank, към своя Fitbit Wallet. За извършване на плащане просто се натиска и задържа левият бутон, докато картата Mastercard не се появи на екрана. След това устройството се доближава до ПОС терминала и се изчаква потвърждение за плащане. За допълнително ниво на защита, потребителят избира ПИН код по време на настройката на устройството.

С това свое партньорство Fibank се превръща в единствената банка в страна, която предлага на клиентите си пълната гама мобилни разплащания – ApplePay, GPay, GarminPay и Fitbit.