Fibank преустановява издаването на карти „Дайнърс клуб“

 Следвайки своите стратегически цели да бъде лидер в дигиталното банкиране, картовия бизнес и безналичните (безкасови) плащания, Първа инвестиционна банка взе решение да преустанови дейността на дружество „Дайнърс клуб България“ АД по издаване и представителство на картите „Дайнърс клуб“. Това ще позволи на банката да се фокусира върху разработването и предлагането на нови и иновативни дигитални решения и картови продукти на широко познатите Mastercard и Visa.

 

Във връзка с това, в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи, дружеството „Дайнърс клуб България“ АД подаде искане към БНБ за обезсилване на издадения от нея лиценз. Клиентите на дружеството са персонално информирани, че брандът „Дайнърс клуб“ предстои да бъде преустановен от издаване. Клиентите на „Дайнърс клуб България“ ще могат да заменят своите карти с Mastercard или Visa, издадени от Fibank, в същия размер и условия. Дамите, притежаващи карти Дайнърс клуб First Lady, ще могат да се възползват от картата Mastercard, която се приема от много по-голям брой местни и чуждестранни търговци.

 

Физическите лица с регистрирано мобилно приложение могат да заявят виртуални дебитни карти и на двата бранда-партньори на Fibank – Mastercard и Visa. Картата се издава на момента и може да бъде използвана веднага. Виртуалните карти предлагат редица възможности, като показване на детайли за картата, копиране на номера, проверка на ПИН (получен от банката), промяна на ПИН, промяна на лимит, размразяване, замразяване и блокиране на картата. С тях могат да се извършват плащания онлайн, вноски и тегления на АТМ, както и да се дигитализират в ApplePay/ Google Pay/ Garmin/ Fitbit и MyFibank.