Първа инвестиционна банка ще участва в Петата годишна дарителска конференция

Изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Мая Георгиева заедно с Добринка Вълкова от Фондация "Работилница за граждански инициативи" ще представят партньорството между банката и фондацията по време на Петата годишна дарителска конференция "Партньорства за по-ефективна благотворителност". Събитието ще се проведе на 11 декември 2009 г., петък, в зала "Средец" на хотел "Шератон" с начален час 9:00.

Участието на г-жа Мая Георгиева е в рамките на Дискусия "Партньорства между компания и фондация – мисия възможна" във времето от 11:15 до 12:45 часа.

Първа инвестиционна банка e първата компания в България, която започва да работи с неправителствените организации и да разпределя средствата от своята дарителска програма на проектен принцип. Тази програма на банката се осъществява чрез Фонд "Социална отговорност на ПИБ".

От 2004 година банката е инвестирала над 200 000 лв. за развитие на умения за самостоятелен живот на децата, лишени от родителски грижи, а от 2006 г. до средата на 2009 г. ПИБ е дарила над 3 400 000 лв. в подкрепа на други обществени инициативи (спорт, култура, здравеопазване).

Основните дейности на Първа инвестиционна банка в областта на корпоративната социална отговорност са свързани с грижи в посока подобряване живота на различни общности; подпомагане на важни за развитието на обществото каузи; създаване на условия и умения у деца в неравностойно положение за по-независим живот след напускане на домовете; изграждане на социална ангажираност сред служителите на ПИБ.